ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

НОВИНИ И СЪБИТИЯ

H&M представя сътрудничеството си с Good News – устойчива и универсална колекция обувки, вдъхновена от 70-те

H&M с вълнение представя колаборацията си с Good News – британска модна марка за обувки, известна с маратонки, вдъхновени от 70-те, и с фокус върху устойчивостта. С това сътрудничество двете марки представят новаторски материали като Bananatex® (водоустойчив текстил, изработен от бананови растения), както и добре познатата ни веган алтернатива на кожа Vegea (направена от гроздови семки).

H&M x Good News ще бъде налична онлайн на hm.com на 1-ви април.

Good News е марка за обувки, основана в Лондон през 2016 г. от Ния Джоунс и Бен Татърсал. За да намалят количествата отпадък, които обувната индустрия може да генерира, те създават Good News с желание за промяна с усмивка. И двамата непрекъснато проучват нови иновативни материали, които да използват за направата на моделите, и да донесат на света малко „добри новини“.

Good News и H&M обединяват сили за универсална колекция маратонки – за жени, мъже и деца – с по-малък отпечатък върху околната среда. Колаборацията се състои от седем чифта маратонки и един чифт чехли с ярка цветова палитра, вдъхновени от 70-те. Всеки един от моделите е произведен от устойчиви материали като рециклиран памук, Vegea и Bananatex®. Детската колекция се състои от 3 модела маратонки.

‘‘Работaта с Good News ни даде толкова добра енергия и позитивност. Тяхната креативност и желание за промяна вдъхнови нашия екип. Обединихме сили, за да бъдем по-добри заедно. Колекцията е един ярък контраст към сивия и несигурен свят, в който живеем. Обичам цветовете и новаторските материали‘‘, казва Дейвид Шодерлънд, дизайнер в H&M.

‘‘Щастливи сме, че имаме възможност да си партнираме с H&M, приканвайки една от водещите марки в модната индустрия да погледне във всяка съставна част на една обувка. За нас беше изключително важно да направим ярка и интересна колекция с устойчиви материали‘‘, казва Ния Джоунс, основател на Good News.

‘‘Надяваме се да вдъхновим и други марки да намалят отпечатъка си върху околната среда. Всички ние трябва да работим успоредно един с друг, за да направим една позитивна промяна. В момента светът има по-скоро нужда от единство, отколкото конкуренция‘‘, казва Бен Татърсал, основател на Good News.

ГАЛЕРИЯ

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за поверителност

ПРИЕМАМ