ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

НОВИНИ И СЪБИТИЯ

Galleria Стара Загора с престижен BREEAM сертификат за устойчив проект

Търговски център Galleria Стара Загора получи сертификация по водещия международен стандарт за оценка на устойчивото и екологично строителство на сградите BREEAM, по протокол BREEAM In-Use. След извършената през 2020-та година реновация на стойност над 5 милиона евро, комплексът се превърна в първия проект от вида „търговска сграда“ в региона, отличен с престижния сертификат.

BREEAM (BRЕ Environmental Assessment Method) е водещият метод за измерване на въздействието на сградите върху околната среда и сертифицирането по неговите стандарти е гаранция за следване на устойчиви практики в процеса на урбанизация, както и мярка за екологичните показатели на обектите. BREEAM In-Use е метод за екологична оценка, който определя и стимулира устойчиви подобрения в експлоатационните характеристики на сградите, водещи до снижаване на енергийното потребление и разходите по поддръжка, както и до създаване на здравословна среда.

Поддръжката на сградата на Galleria Стара Загора се извършва посредством високотехнологични cъopъжeния и процеси, ocигypявaщи пo-виcoĸo ĸaчecтвo нa вътpeшнaтa cpeдa и позволяващи ĸoнтpoл върху енергопотреблението и консумацията на вода. Разделното събиране на отпадъците, осъществявано в търговския център, е насочено към постигане на все по-значимо оползотворяване на ресурсите.

Прилагането на критериите за получаване на сертификата отразява политиката на инвеститора MAS Real Estate Inc. да разглежда като приоритет в бизнеса си съответствието на най-добрите международни практики и използването на утвърдени методи за мониторинг и оценка. Управлението на ефективността на сградите и тяхното оптимизиране включва ангажимент към въздействието върху околната среда и фокус върху осигуряването на комфорт за посетителите и е предпоставка за прилагане на концепции за кръгова икономика и устойчиво развитие.

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за поверителност

ПРИЕМАМ