ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

НОВИНИ И СЪБИТИЯ

H&M MOVE И ЗЛАТАН ИБРАХИМОВИЧ СИ ПАРТНИРАТ С LAUREUS SPORT FOR GOOD

H&M Move с вълнение представя новото си партньорство с Laureus Sport for Good Italy. Заедно те имат за цел да окажат трайно въздействие върху живота на младите хора чрез насърчаване на приобщаване, образование и физическо благосъстояние чрез спорт.

Партньорството ще продължи две години и има за цел да ангажира 2000 младежи от социално-икономически уязвими среди, в които рискът от изолиране и тормоз и училище е висок, а достъпът до образование-ограничен. Сътрудничеството насърчава спорта като средство за приобщаване и образование, като предлага безплатни мултиспортни дейности в Милано, Рим, Палермо и Неапол, а първият ход е летни лагери в четирите града, на които участието е безплатно.

За да демонстрира непоколебимата си подкрепа, Златан Ибрахимович от H&M Move изненада децата, участващи в летния лагер в Милано, като активно се включи в техните дейности, споделяйки мисията на кампанията.

„Move Together е в голяма степен в съответствие с моята собствена амбиция да подкрепя общностите. Искам да вдъхновя чрез движение и да премахна бариерите. Често се чувствах изолиран, когато растях, но спортът ми помогна много, даде ми увереност. От решаващо значение е всеки да намери място, където да се чувства значим”, казва Златан Ибрахимович.

Специалната програма на H&M Move (Move Together) се фокусира върху младите хора, които изпитват най-големи затруднения за движение и спорт, именно когато започват да откриват собственото си чувство за принадлежност към света.


„Спортът има уникалната възможност да обединява хората, a когато се движат заедно, колективната енергия носи както радост, така и сила. Развълнувани сме да си партнираме с Laureus Sport for Good за нашата съвместна мисия”, казва Диана Амини, ръководител на програмата Move Together.

Летните лагери на Laureus запълват важна празнина – много семейства изпитват предизвикателства да си позволят смислени дейности по време на училищната ваканция. Сътрудничеството ще продължи и следващата учебна година с различни мултиспортни дейности за премахване на бариерите пред движението.

„Щастлива съм, че H&M Move е важен партньор в мисията ни да използваме трансформиращата сила на спорта. Стремим се да приобщаваме, да се борим с дискриминацията и да помогнем на децата да развият основни житейски умения. Заедно се ангажираме да се справим с ключови въпроси, като приобщаването на половете, разбиването на стереотипите, подкрепата за децата с увреждания и помагаме уязвимите деца”, казва Дария Брага, директор на Laureus Italy.

Повече за Move Together и H&M Move:
Move Together
е специална програма на H&M Move, която подкрепя младите хора и им дава възможност да се възползват от всички предимства на съвместното движение.
H&M Move
е спортна марка, посветена на движението. Приканва света да се движи и прави стилното и функционално облекло достъпно за всички, по по-устойчив начин.

Повече за Laureus Sport for Good:
Laureus Sport for Good е световна организация, която използва силата на спорта, за да стимулира социалната промяна и да създаде по-приобщаващо общество. Подкрепяйки проекти по целия свят, Laureus Sport for Good дава възможност на младите хора и общности да преодолеят социалните предизвикателства и да отключат пълния си потенциал.

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за поверителност

ПРИЕМАМ